Advies & ondersteuning ondernemingsraad

De ondernemingsraad heeft bij veel pensioenvraagstukken een instemmingsrecht. Dat betekent dat de OR moet meebeslissen over de ingewikkelde materie van pensioenvraagstukken. Een pensioenprofessional is hierbij vrijwel altijd noodzakelijk, en dat kan niet dezelfde adviseur zijn als die van de werkgever. De belangen kunnen namelijk tegenstrijdig zijn, ondanks dat de relatie tussen beiden goed is.

W&A Pensioenconsultants heeft veel ervaring met het ondersteunen en adviseren van ondernemingsraden. Dit bestaat uit het geven van trainingen aan de OR-leden tot aan het mede-onderhandelen met de werkgever.  

Deelnemers aan de pensioenregeling richten hun vragen vaak als eerste aan de OR. En met de snel opeenvolgende wijzigingen in pensioenland is het lastig om de gevolgen van alles te kunnen overzien. Denk hierbij alleen al aan de ingrijpende wijziging van het pensioenstelsel in 2022.

W&A Pensioenconsultants praat jullie in een dagdeel bij over alle ontwikkelingen en de impact ervan op jullie pensioenregeling.