Over W&A Pensioenconsultants

W&A Pensioenconsultants is een gespecialiseerd pensioenadviesbureau. Wij staan voor kwaliteit. Kwaliteit voor het beste pensioenadvies voor alle betrokkenen. Onze adviezen zijn duidelijk en oplossingsgericht. We vertalen de vaak ingewikkelde wet- en regelgeving naar praktische oplossingen. En uiteraard helpen wij bij het eventueel verder uitvoeren ervan.

“Snelheid, zorgvuldigheid, persoonlijke benadering en plezier in ons werk. Dat staat bij ons voorop.”

WFT gecertificeerdOm u het beste advies te kunnen geven, hebben we alle benodigde opleidingen en vergunningen in huis, we zijn WFT gecertificeerd en blijven continu op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Erkend PensioendeskundigeErkend Pensioendeskundige. Leden van de Pensioenorde staan garant voor professionaliteit, deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid. Zij houden hun vakbekwaamheid actueel door permanente educatie.

U kunt rekenen op onze no-nonsens mentaliteit én laagdrempeligheid gecombineerd met professionaliteit. Dit zorgt al vele jaren voor prettige samenwerkingen en tevreden klanten.

W&A Pensioenconsultants is een gespecialiseerd pensioenadviesbureau voor werkgevers, ondernemingsraden, personeels­vertegen­woordigingen, directeur-groot­aandeel­houders (dga’s) en ondernemers. Wij ondersteunen ook accountants­kantoren, belasting­advieskantoren, advocaten en collega-financiële dienstverleners zoals pensioen­adviseurs, ver­mogens­beheer­ders en financial planners in hun advies­praktijk met kennis en tools. Dit doen wij al bijna 20 jaar!

Onze medewerkers

Martin Troost

Martin Troost

Al bijna 20 jaar adviseer ik in de volle breedte over alle thema’s die op pensioengebied spelen. Dit betreft het adviseren, opzetten en eventueel aanpassen van pensioenregelingen voor werkgevers tot aan het bijstaan van werkgevers in geschillen of juridische procedures. Ook sta ik regelmatig ondernemersraden bij indien extra deskundigheid nodig is bij een wijziging of een verlenging van de pensioenregeling.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in pensioenen voor directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Tot voor kort mochten dga’s hun pensioen in de eigen bv opbouwen. Verdere opbouw is niet meer toegestaan, maar voor alle dga’s die nog een pensioen in eigen beheer hebben, zet ik graag mijn kennis en ervaring in.

Werkervaring & opleiding

In 2003 ben ik gestart als zelfstandig pensioenspecialist. Mijn visie toen was dat deskundigheid de kern van het advies moet zijn, maar dat het wel begrijpelijk blijft. En deze visie hanteer ik nog steeds: een hoge deskundigheid met een persoonlijke touch, maar nu met een grote dosis ervaring.

Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1994) heb ik onder andere in 2008 de postdoctorale opleiding tot Pensioenjurist met succes afgerond aan de VU in Amsterdam. Om hiervoor gecertificeerd te blijven dienen jaarlijks meerdere permanente educatie punten gehaald te worden. Hiermee werk ik ruim boven het minimaal wettelijk vereiste kennisniveau voor pensioenadviseurs.

Visie op pensioenadvies

Pensioen is ingewikkeld, maar dat wil niet zeggen dat het niet begrijpelijk kan zijn. De vele wijzigingen in wet- en regelgeving, onduidelijke informatie over pensioenleeftijden en complexe pensioenoverzichten maken pensioen een lastige kwestie. Om te zorgen dat klanten én een goed advies krijgen én begrijpen hoe het zit, is mijn uitdaging. Het geeft altijd weer veel voldoening als dat is gelukt.

Carola Kruisinga

Carola Kruisinga

Carola heeft vele jaren ervaring als relatiebeheerder pensioenen. Zij managet de ingewikkeldste pensioenregelingen voor onze klanten en zorgt dat alles onder controle blijft. Daarnaast behandelt ze alle vragen van werkgevers en werknemers met betrekking tot de pensioenregeling. 

Mijn passie ligt in het helpen en begeleiden van klanten en te zorgen dat de pensioenregeling volledig onder controle is. Een collectieve pensioenregeling is tenslotte een belangrijke arbeidsvoorwaarde en als werkgever wil je de garantie dat de uitvoering hiervan tiptop is. En daar zorg ik voor.

Werkervaring & opleiding

Na de middelbare school heb ik werkervaring opgedaan als secretaresse bij twee banken en een verzekeraar. Hier is mijn interesse ontstaan voor het bank- en verzekeringswezen. Na een uitstapje in de makelaardij en het afronden van de makelaarsopleiding, ben ik in 2013 aan de slag gegaan als Relatiebeheerder pensioen bij W&A Pensioenconsultants. En dat doe ik nog steeds met erg veel plezier en enthousiasme.

Visie op pensioen

Het lijkt wel of pensioenen steeds ingewikkelder wordt. Maar ik wil pensioen niet moeilijker maken dan het is. Het is écht mogelijk om in gewone mensentaal een pensioenregeling aan de werknemers uit te leggen. Werkgevers en werknemers betalen veel geld voor een pensioenregeling. Dan mogen ze ook verwachten dat ze begrijpen waarvoor ze sparen. En daar help ik onze klanten graag bij.